Pinkkipartio ry:n palestiina2024-kampanja

Pinkkipartio ry:n hallitus on seurannut huolestuneena Palestiinasta kantavaa uutisointia. Yli 30 000 palestiinalaista ovat menettäneet henkensä (Lähde: YKNPR), 1,7 miljoonaa ovat joutuneet jättämään kotinsa (Lähde: Unicef). Järisyttävä tuho ja hävitys Gazan alueella jatkuu päivittäin, kohdistaen akuutin uhan kahden miljoonan ihmisen elämän edellytyksiin. 

Gazassa tarvitaan kiireellisesti humanitaarista apua. Tästä syystä olemme päättäneet lahjoittaa vuoden 2024 Ramadanin ajalta (10.03.-08.04.) kaiken kannatustuotemyyntimme tuoton kokonaisuudessaan Care For Gaza- avustusjärjestölle. Care For Gaza on pieni, ruohonjuuritasolla toimiva järjestö, joka jakaa esimerkiksi ruoka- ja taloustarvikkeita Gazan alueen siviileille. Lisätietoa heidän toiminnastaan saa heidän sosiaalisen median sivuiltaan Instagramissa ja X:ssä @CareForGaza. 

Kampanjan ensimmäisenä päivänä 10.03. tuomme myyntiin erityisen Palestiina2024-kannatusmerkin, jota tavanomaisen kannatusmerkkimme tavoin voi käyttää kuka tahansa. Sitä voi kantaa esimerkiksi partiopaidan oikeassa hihassa. Ramadanin ajalta myös tavanomaisen kannatusmerkkimme ja sateenkaarihuivin myynnin tuotot lahjoitetaan Care For Gaza-järjestölle.

Vaikka asia ei suoranaisesti sisälly Pinkkipartion tarkoitusta ja toimintaa koskeviin linjauksiin, koemme sen vastaavan yhdistyksemme ja koko partioliikkeen arvoja, sekä yleistä solidaarisuusajattelua. Partiolaisina olemme luvanneet elää maailman parhaaksi toteuttaen elämässämme partioihanteita. Koemme erityisesti ihanteiden Kunnioittaa toista ihmistä, Rakentaa ystävyyttä yli rajojen, ja Tuntea vastuunsa ja tarttua toimeen velvoittavan meitä toimimaan tässä hetkessä. 

Palestiina2024-myynti alkaa verkkokaupassamme osoitteessa holvi.com/shop/pinkkipartio sunnuntaina 10.03.