Jäsenkirje 1/23

Jäsenkirje postitettu 13.06.2023 sähköpostitse

Uuden hallituksen esittely

Meillä on taas huipputiimi kasassa! Tässä vuoden 2023 hallitus esittelee itsensä:

Nimi: Käpy 

Lippukunta ja piiri: Vehmaan Lustaset, Lounais-Suomen Partiopiiri (L-SP)

Työryhmä tai vastuualue: Jatkan toista vuotta puheenjohtajana. 

Miksi hakeuduit Pinkkipartion hallitukseen? Haluan tehdä partiosta turvallisen kaikille. 

Nippelitieto(ja) minusta: Kengänkokoni on 36

Nimi: Anniina

Lippukunta ja piiri: Pohjan Veikot, Pohjanmaan Partiolaiset

Työryhmä tai vastuualue: Tällä hetkelle teen jäsenasioita sekä oon koulutustyöryhmässä.

Miksi hakeuduit Pinkkipartion hallitukseen? Halusin etenkin tulla tuomaan pohjoisempaa edustusta pinkkipartioon, mutta tietenkin myös tekemään osuuteni sateenkaariasioiden etenemiseen partiossa.

Nippelitieto(ja) minusta: Partion lisäksi harrastan muun muassa lautapelejä sekä pyöritän kavereille aina unelmoimaani elokuvakerhoa.

Nimi: Räsä

Lippukunta ja piiri: Kotapartio, Kymenlaakson partiopiiri

Työryhmä tai vastuualue: Viestintä & vaikuttamistyö

Miksi hakeuduit Pinkkipartion hallitukseen? Haluan olla mukana tekemässä monimuotoista partiota kaikille.

Nippelitieto(ja) minusta: 6 lemmikkiä: 4 kissaa ja 2 koiraa. Harrastan amerikkalaista jalkapalloa & remontoin rintamamiestaloa

Nimi: Eino

Lippukunta ja piiri: Laitilan Lumikit ry, L-SP

Työryhmä tai vastuualue: Tapahtumatyöryhmä & varapuheenjohtajuus

Miksi hakeuduit Pinkkipartion hallitukseen? Halusin olla mukana rakentamassa monimuotoisempaa partiotoimintaa Suomessa.

Nippelitieto(ja) minusta: Lempieläimeni on rotta.

Nimi: Papu

Lippukunta ja piiri: Toimen Tytöt (sekalippukunta myös), Pääkaupunkiseudun Partiolaiset

Työryhmä tai vastuualue: Vaikuttamistyö ja tapahtumat

Miksi hakeuduit Pinkkipartion hallitukseen? Koska haluan vaikuttaa partiossa sateenkaari asioihin ja yleisesti turvalliseen ympäristöön partiossa.

Nippelitieto(ja) minusta: Harrastan aktivismia, valokuvausta ja kiipeilyä partion lisäksi.

Nimi: Veera

Lippukunta ja piiri: Tuuspartio, Uudenmaan Partiopiiri

Työryhmä tai vastuualue: Olen rahastonhoitaja ja lisäksi mukana koulutustyöryhmässä

Miksi hakeuduit Pinkkipartion hallitukseen? Lähdin aikoinaan perustamaan Pinkkipartio ty:tä, koska tuntui, että sateenkaaripartiolaisten keskuudessa oli tarve vertaistuelle ja näkymiselle. Toiminnassa mukana on pitänyt erityisesti halu näyttää, että mekin olemme täällä ja meitä on paljon.

Nippelitieto(ja) minusta: Partion lisäksi harrastan kansantanssia ja kesällä voisin elää pelkällä jäätelöllä.

Nimi: Uni

Lippukunta ja piiri: Liedon eränkävijät ja Piikkiön tammipartio, Lounais-Suomen Partiopiiri

Työryhmä tai vastuualue: Viestinnän työryhmä

Miksi hakeuduit Pinkkipartion hallitukseen? Haluan edistää sateenkaaripartiolaisten oikeuksia ja vaikuttaa tasavertaisempaan partiotoimintaan suuremmin kuin lippukuntatasolla. Haluan myös tuoda esille erityisesti transnuorten oikeuksien toteutumista partiossa.

Nippelitieto(ja) minusta

Harrastan partion lisäksi maalaamista ja unelma-ammattini on tatuoija.

Nimi: Johanna

Lippukunta ja piiri: Mäntsälän Metsäkävyt, Uusimaa

Työryhmä tai vastuualue: viestintäryhmä

Miksi hakeuduit Pinkkipartion hallitukseen? Haluan edistää partiossa yhdenvertaisia osallistumismahdollisuuksia ja lisätä johtajiston ymmärrystä inklusiivisuudesta, sekä mahdollistaa vertaistapaamisia sateenkaaripartiolaisille.

Nippelitieto(ja) minusta: Olen maistanut yli tuhatta eri olutta. Olin lukioaikaan vaihto-oppilaana Etelä-Afrikassa.

Pride-kesä on käynnissä

Kansainvälinen pride-kuukausi kesäkuu on käynnissä ja myös partiolaisten pride-osallistumisia on tiedossa lähitulevaisuudessa:

Osallistumme yhdessä Hämeen Partiopiirin kanssa MansePrideen! Piiri järjestää kulkuepäivän 17.6. aamupäivällä klo 10 – 13 rintanappi- ja kylttityöpajan. Voit ostaa tapahtumasta oman sateenkaarihuivisi kulkuetta varten! 

Helsinki Pride -viikolla kuun lopussa järjestetään perinteinen kylttityöpaja yhdessä Suomen Partiolaisten, Finlands Svenska Scouterin, Pääkaupunkiseudun Partiolaisten ja Uudenmaan partiopiirin kanssa. Partiolaisten kylttityöpaja on torstaina 29.6. klo 17 – 20 Partioasemalla. Tervetuloa mukaan! 

Lauantaina 1.7. partiolaisilla on Helsinki Pride -kulkueessa oma kulkueosasto. Kulkue lähtee Senaatintorilta puolen päivän aikoihin ja päättyy Kaivopuistoon, missä kokoonnumme yhteiselle piknikille Priden puistojuhlaanEtsimme vielä piknik-vastaavaa, joka voisi mennä etukäteen puistoon varaamaan paikkaa. Olisitko sinä se liittolainen, joka voisi tässä auttaa? Ennen kulkueen puistoon saapumista on puistosta helpompaa varata paikka & sijainnin ehtii tiedottaa somessa ennen kuin puisto on täynnä ja nettiyhteydet takkuisia. Varaajan olisi hyvä olla paikalla klo 12. Oletko käytettävissä? Ole meihin yhteydessä!

Tule mukaan Pinkkipartion toimintaan!

Haluatko olla mukana tekemässä partiosta sateenkaariystävällisempää? Tule mukaan työryhmään! Kerro kiinnostuksestasi sähkopostilla tai olemalla yhteydessä meihin somessa.

Vaikuttamistyö

Vaikuttamistyö on kiinteä osa Pinkkipartion viestintää, tapahtumia ja koulutuksia. Seuraamme aktiivisesti sekä Suomen Partiolaiset ry:n toimintaa että yhteiskunnallisia tapahtumia ja tilanteita, joissa Pinkkipartion olisi tärkeää vaikuttaa sekä partio- että ihmisoikeusjärjestönä. Erityinen painotus vaikuttamistyössä on varmistaa, että sukupuolen moninaisuus on huomioitu selkeästi ei-partiolaisille suunnatussa viestinnässä.

Vaikuttamistyön tiimoilta on esim. tuettu partio-ohjelman ja -kasvatuksen päivitystyötä. Lisäksi tuimme Suomen Partiolaisten ansiomerkkiuudistusta Hopeasusi-päätöksenteon aikaan kannanotolla. Vaikuttamistyöstä vastaavat Papu, Räsä ja Uni.

Tapahtumat

Pinkkipartion tavoitteiden kannalta ihmisten avoin kohtaaminen erilaisissa tilanteissa on erityisen tärkeää. Läsnäolon tuoman näkyvyyden kautta levitetään niin tietoa kuin positiivista henkeäkin. Pyrimme mahdollisimman laaja-alaisesti ja aktiivisesti osallistumaan monenlaisiin partiotapahtumiin ympäri Suomea ja tuottamaan ohjelmaa, joka on informatiivista, avointa ja hauskaa.

Tapahtumatyöryhmässä ideoimme uudenlaista sisältöä ja lähestymistapoja tapahtumissa toteutettavaan ohjelmaan ja valmistelemme sen tarvitsemia materiaaleja. Tällä hetkellä muodostamme Kajolta saadun kokemuksen ja palautteen pohjalta ideoita tulevia tapahtumia varten, tavoitteenamme kehittää erityisesti leireille suunnattua ohjelmaa entisestään. Työryhmää vetävät Pinkkipartion tapahtumavastaavat Eino ja Papu.

Koulutus

Yksi Pinkkipartio ry:n tärkeimmistä tehtävistä on kouluttaa SP:n, piirien ja lippukuntien toimijoita. Erilaisia koulutuspyyntöjä tipahtelee sähköpostiimme tasaisesti, mutta emme aina pysty tarttumaan kaikkiin, koska kouluttajia ei ole vielä riittävästi. Tervetuloa siis koulutustiimiin ideoimaan ja toteuttamaan koulutuksia eri ikäisille partiolaisille ja erilaisiin tapahtumiin! Koulutustiimin tärkeimpiä tehtäviä ovat uusien koulutusten suunnittelu sekä kouluttajan materiaalipankin luominen.

Tällä hetkellä Koulutustiimillä on viimeistelyssä Pinkkipartion ABC -koulutuskokonaisuus, jonka osia pilotoitiin Kajon Sateenkaarikohtaamossa. Materiaalista on tarkoitus tehdä sellainen, että kuka tahansa voi sen vetää. Työtä riittääkin niin koulutusmenetelmien aukikirjoittamisesta kuin valmiin materiaalin visuaalisen ilmeen luomiseen.

Tarvitsemme siis uusia ideoita sekä tyyppejä suunnittelemaan ja toteuttamaan parasta mahdollista partiolaisille suunnattua koulutusta sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuudesta. Koulutustiimiin kuuluvat Veera, Käpy ja Anniina.

Viestintä

Jotta tieto kaikesta Pinkkipartion toiminnasta ja aikaansaamasta päätyy SINULLE, tarvitaan tietenkin viestintää. Oletko taitaja Canvan, Instagramin tai Webropol-nettisivujen kanssa? Onnistuuko oikoluku tai taidatko tekstintuoton? Tule mukaan tiimiin! Viestinnästä vastaavat Johanna, Räsä ja Uni. Seuraava viestintäryhmän kokous on keskiviikkona 21.6. klo 18 Zoomissa. Voit tulla linjoille tutustumaan porukkaan eikä osallistuminen velvoita sitoutumaan.

Voit osallistua toimintaan myös keskustellen yhdistyksen Discord-palvelimella. Pääset mukaan keskustelemaan tästä. Tule vaikka ideoimaan kanssamme seuraavaa jäsentapahtumaa!

Mennyttä & tulevaa

Mennyttä

Pinkkipartio koulutti partion turva-aikuisia 14.3. turva-aikuisten virtuaalisessa koloillassa. Illan aikana keskusteltiin sateenkaarinuorten hyvinvoinnin tukemisesta partiotoiminnasta ja jaettiin käytännön vinkkejä sukupuolisensitiivisyyteen ja sukupuolivähemmistöjen osallistumisen mahdollistamiseen. 

Euroopan eri maissa vuorollaan järjestettävä Overture Diversity Network -tapaaminen järjestettiin Suomessa, Järvenpäässä 19. – 21.5. Pinkkipartion edustaja kävi tapahtumassa kertomassa Pinkkipartiosta ja verkostoitumassa muiden eurooppalaisten moninaisuustyötä tekevien partioluottisten kanssa.

Tulevaa

Pride-kesän jälkeen partiosyksy käynnistyy Johtajatulilla. Pinkkipartio on yksi tulien työpajanjärjestäjistä ja kouluttaa osallistujia otsikolla “Empaattinen ja inhimillinen johtaminen sateenkaari-ihmisten osallisuutta vahvistamassa”. Näkemiin Evolla elokuussa!

Mahdollista toimintaamme ja maksa jäsenmaksu!

 Yhdistyksen toiminnalle tärkeitä jäsenmaksuja on vielä maksamatta! Maksathan jäsenmaksusi mahdollisimman pian. Jäsenmaksujen avulla mahdollistetaan esimerkiksi jäsenretket.